Ukrajinci su konstruirali novo terensko vozilo: Moglo bi biti od velike pomoći jednoj službi!

Tornado može prevladati visinu barijere od jednog metra i plivati ​​u vodi brzinom od 4-6 km/h

Teške oklonosti u kjima danas živi Ukrajina traže i nova, inovativna rješenja. Sada je predstavljeno lokalno terensko vozilo Tornado. U Poltavi je započela proizvodnja terenskih vozila Tornado. Terensko vozilo Tornado slično je popularnom ukrajinskom Sherpu, ali nešto veće. Međuosovinski razmak je 2,3 m, a promjer guma doseže 1,65 m. Može prevesti do jedne tone tereta ili sedam putnika s prtljagom, osim toga, moguće je opremiti tri ležaja u kabini.

U ukrajinsko terensko vozilo ugrađen je 2,4-litrenim japanski turbodizelaš Kubota i ima najveću brzinu od 45 km/h. Potrošnja goriva je oko 4-5 litara na sat.

Veliki (600 mm) razmak od tla i niskotlačne gume sa sustavom za napuhavanje pružaju odličnu terensku sposobnost. Tornado može prevladati visinu barijere od jednog metra i plivati ​​u vodi brzinom od 4-6 km/h. Osim toga, vrlo je pokretljiv i vrti se gotovo na mjestu.

Tornado također može vući prikolicu. Konstruktori vjeruju da terensko vozilo mogu koristiti Državna služba za hitne slučajeve (kojih nažalost ne manjka u Ukrajini) i poljoprivredna poduzeća.