Još jedan problem zbog rata: U Velikoj Britaniji ne krpaju rupe na cestama…

Prema podacima kojima raspolaže RAC 60% asfalta koji se koristi na za pokrivanje i popravak cesta dolazi iz Rusije

Europa osjeća posljedice rata pokrenutog u veljači prošle godine ruskom invazijom na ukrajinske teritorije. Gotovo je nemoguće pronaći neku ljudsku djelatnost u kojoj se ne osjete posljedice. Jednu od njih objavili su i u Velikoj Britaniji. Kraljevski automobilski klub (RAC) osudio je trenutno stanje u svom izvještaju, a o čemu se, konkretno, radi?

O rupama na cestama! Prema podacima kojima raspolaže RAC 60% asfalta koji se koristi na za pokrivanje i popravak cesta dolazi iz Rusije, zemlje koja je ograničila opskrbu ovim materijalom kao odmazdu za ekonomske sankcije koje je nametnula međunarodna zajednica zajednica. Učinak smanjenja uvoza jasni su. Cestovne uprave izvijestile su o povećanju cijene ovog važnog građevinskog materijala za 22%, to se poskuljenje odrazilo na sigurnost cesta. Preliminarna studija situacije , provedena prije sukoba, već je kvantificirala ulaganje potrebno za popravak cesta na 12 milijarda funti. Mnogi projekti sada stoje zbog poskupljenja materijala.

Kako bi se nosila s gospodarskom krizom, britanska vlada smanjila je za trećinu proračune namijenjene subvencioniranju lokalnih zajednica, a to također utječe na (ne)kvalitetu cesta!