Kulturno dobro: Slučajno ubrzao pa automobilom srušio najstariji toalet u Japanu!

Dvadeset godina stara Toyota WiLL Vi završila u unutarnjem dijelu impresivne povijesne građevine

Najstariji toalet u Japanu, star stotinama godina, oštećen je nakon što se u njega slučajno zabio automobil koji je vozio zaposlenik (30) organizacije koja čuva kulturne relikvije. Muškarac, koji radi za Kyoto Heritage Preservation Association, oštetio je WC koji se nalazi unutar hrama Tofukuji u Kyotu, nakon što je greškom ubrzao unatrag. On se zabio u drvena vrata zgrade.

Nesretni vozač odmah je nazvao policiju nakon incidenta u ponedjeljak ujutro. Nitko drugi nije bio u budističkom hramu u vrijeme nesreće, a vozač je neozlijeđen. Zahod Tosu, važno kulturno dobro, izgrađen je tijekom razdoblja prije otprilike 500 godina za potrebe redovnika. Dvostruka vrata visoka 2 metra i unutarnji stupovi oštećeni su u incidentu, izvijestila je internetska stranica Sora News 24.

Dvadeset godina stara Toyota WiLL Vi završila u unutarnjem dijelu impresivne povijesne građevine. Zahodi, odnosno rupe urezane u kamene blokove dio su turističke ponude hrama. Procjenjuje se da će njihova obnova, nakon nesreće potrajeti do kraja godine.