Kritične situacija u prometu: U Njemačkoj je sud potvrdio ograničenje brzine za bicikliste!

U tzv. zonama susreta, gdje se susreću različiti sudionici u prometu, može se postaviti ograničenje brzine za bicikliste
Ograničenja brzine za bicikliste? Da, ako pitate Nijemce jer je Viši upravni sud u Berlinu presudio da su ograničenja brzine za bicikliste legalna u takozvanim zonama konflikata. Točke susreta biciklista, pješaka i automobila iznimno su opasne, što znamo i sami, na hrvatskim cestama ili nogostupima. 
U tzv. zonama susreta, gdje se susreću različiti sudionici u prometu, može se postaviti ograničenje brzine za bicikliste. Radna skupina za prometno pravo Udruženja njemačkih odvjetnika (DAV) citira odgovarajuću odluku Višeg upravnog suda Berlin-Brandenburg (Az.: OVG 1 S 53/22). 
U ovom slučaju, u srpnju 2021., okrug u Berlinu postavio je ograničenje brzine od 10 km/h za bicikliste u takvoj zoni – jedan se biciklist žalio na to. On j je navedo da ne postoji razlog, odnosno rizična situacija, koja opravdava ograničenje brzine. Osvrnuo se na broj prometnih nesreća od 2018. do 2020. godine. Međutim, sud je ove godine potvrdio ograničenje brzine, spominjući opasnu prometnu situaciju gdje se susreću pješaci, biciklisti i vozila.  Također, primijećen je veliki porast biciklista u posljednjih nekoliko godina, piše chip.de.