Praktična konverzija u električni bicikl: Cijeli sustav stane u ruksak!

Livall PikaBoost ima nekoliko prednosta, a jedna od njih je masa od samo tri kilograma, može se montirati i skinuti bilo kada

Ako vam je dosta pedaliranja, a niste sigurni da želite trajno električni bicikl, možda je ovo uređaj za vas. Američka tvrtka Livall predstavila je PikaBoost, malenu kutiju koja skriva elektromotor i baterije, a jednostavno se montira na bicikl. Tu je i korektna cijena od 299 dolara.

Livall PikaBoost ima nekoliko prednosti, a jedna od njih je masa od samo tri kilograma (stane u ruskak), može se montirati i skinuti bilo kada, omogućuje domet od 30 kilometara s jednim punjenjem, a tu je i regenerativno punjenje na nizbrdicama. Osamnaest baterijskih ćelija ima kapacitet 234 Wh (punjenje traje oko tri sata na kućnoj utičnici), a možete i prilagoditi snagu motora, ovisno o usponima koje planirate svladati. PikaBoost ima stražnje svjetlo te na njemu možete puniti i mobitel pomoću USB utičnice.

Naravno, sve se čini idealnim, ali je li baš tako? Pitanje je, na primjer, kako funkcionira prijenos snage elektromotora pomoću kotačića s biciklima koji imaju amortizere, gdje udaljenost kotača nije fiksirana… No sa svim ostalim biciklima ne bi trebalo biti problema.