Klimatski aktivisti zalijepili se za cestu pa usporili vatrogasce, koji su išli na hitnu intervenciju!

Klimatski aktivisti brane se da su vozači trebali formirati hitni koridor pa bi vatrogasci mogli proći

Berlinska policija istražuje dvoje klimatskih aktivista skupine The Last Generation koji su ometali posao hitnih službi. Kako se navodi, članovi grupe su se u ponedjeljak zalijepili za cestu i tako usporili vatrogasnu ekipu koja je bila pozvana da spasi osobu koja je teško stradala u prometnoj nesreći.

Policijski glasnogovornik rekao je u utorak da se istražuju 63-godišnjak i 59-godišnjak zbog nepružanja pomoći, odnosno sprječavanja osoba koje su pružale pomoć. Prema njegovim riječima, aktivisti su se zalijepili na raznim mjestima na vitalnoj gradskoj cesti A100. Nisu samo njih dvojica bili uključeni u ovo, već nekoliko ljudi. Prosvjed je izazvao gužve u prometu, a u toj gužvi zapelo je vatrogasno vozilo, koje je išlo spasiti biciklistu stradalog u nesreći s betonskom mješalicom. On je ostao zarobljen ispod kamiona.

Ozlijeđen je i vozač mješalice jer ga je nakon nesreće netko napao nožem… Klimatski aktivisti brane se da su vozači trebali formirati hitni koridor pa bi vatrogasci mogli proći. Opet, da nije bilo njihova lijepljenja za cestu ne bi bilo ni bilo gužve. Vozač bicikla još je u životnoj opasnosti.