Nakon prekršaja oduzeta mu dozvola pa opet vozio: Kazna je astronomska!

Nakon uhićenja vozač je doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 21.600 kuna

PU zagrebačka javlja o jednom zanimljivom slučaji u velikoj kazni. U utorak, 1. studenoga 2022. oko 21.15 sati 58-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Hrvatskoselske ulice u Lučkom u smjeru juga. Obavljenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja motornim vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima te kategorije. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju od 15 dana.

Također, u srijedu, 2. studenoga 2022. oko 16.30 sati 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Slavonskom avenijom u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača kod Folnegovićeve ulice utvrđeno je da upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i za vrijeme dok mu je vozačka poništena jer je prikupio određen broj negativnih bodova. Nakon uhićenja vozač je doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 21.600 kuna.