Filmska priča u stvarnom životu: U jednom dvorištu pronađen je zakopan Mercedes u kojem su pronađene i vreće cementa!

Na mjesto događaja dovedeni su psi tragači koji su izvršili pregled vozila pa su policajci odagnali najgore sumnje i na kraju potvrdili da ljudski ostaci nisu pronađeni

Mercedesov kabriolet pronađen je zakopan u vrtu jedne vile u Sjedinjenim Američkim Državama. Otkrili su ga dizajnera pejzaža, nakon što je bio ondje zakopan punih 30 godina. Nakon pronalaska i očevida policije utvrđeno je da je vozilo ukradeno u 90-tim godinama prošlog stoljeća. Ovo prilično neobično otkriće do kojeg su došli pejzažisti u gradu Athertonu u Kaliforniji. Ovo otkriće je logično zaintrigiralo nove vlasnike vile koji su pozvali policiju. Nakon istrage, pokazalo se da je njemački kabriolet ukraden početkom 90-ih i da bi mogao biti dostojan scenarija holivudske kinematografije.

Na mjesto događaja dovedeni su psi tragači koji su izvršili pregled vozila pa su policajci odagnali najgore sumnje i na kraju potvrdili da ljudski ostaci nisu pronađeni. Teza o dobro prikrivenom ubojstvu je dakle isključena, ali u vozilu su pronađene vreće cementa! Zakon na metar i pol dubine, Mercedes je vlasniku ukraden 1992. godine. Tada je bila podnesena prijava nedaleko od Athertona, točnije u gradu Palo Altu. Policija je tada pronašla trag koji vodi prema bivšim vlasnicima vile procijenjene na više od 15 milijuna eura.

Izgrađena 1990. godine, ova kuća pripadala je bivšem kineskom policajcu koji je emigrirao u SAD. Još je 1966. proglašen krivim za ubojstvo. Dvije godine kasnije izaći će na slobodu zahvaljujući proceduralnom propustu tijekom suđenja. Slijedi 1977. nova osuda za pokušaj ubojstva, zbog koje je u zatvoru bio tri godine. Zatim dolazi ova priča o ukradenom Mercedesu kabrioletu 1992. godine, koja je i do danas ostala misterija.