Škoda ima novu uslugu: Automobili češkog proizvođača plaćat će parkiranje!

Preduvjet za korištenje usluge je aktivan Škoda Connect račun i aktiviran daljinski pristup vozilu

Proizvođači automobila pokušavaju se na sve moguće načine približiti kupcima, a i Škoda je jedan od njih. Češki proizvođač automobila razvio je novu uslugu koja je namijenjena olakšavanju parkiranja u raznim europskim zemljama. Pay to Park korisnicima omogućuje korištenje aplikacije proizvođača automobila ili infotainment sustava vozila za prikaz opcija parkiranja, pregled troškova i praktično plaćanje. Nakon uspješne pilot faze u Švicarskoj, usluga je sada dostupna i u Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Danskoj, Finskoj i Norveškoj. Prema Škodi, uskoro će uslijediti još osam zemalja – Francuska, Mađarska, Island, Italija, Nizozemska, Slovenija, Španjolska i Švedska, prije nego što usluga bude uvedena u drugim europskim zemljama 2023.

Kupci mogu koristiti Pay to Park putem aplikacije MySkoda na svom pametnom telefonu ili putem trenutnih Amundsen i Columbus infotainment sustava. Aplikacija u automobilu sada je dostupna za serije modela Fabia, Kamiq, Scala, Octavia, Karoq, Superb i Kodiaq. Preduvjet za korištenje usluge je aktivan Škoda Connect račun i aktiviran daljinski pristup vozilu, stoji u priopćenju proizvođača automobila. Čim se podaci o plaćanju pohrane u aplikaciji i usluga se aktivira, može se odmah koristiti i na infotainment sustavu te prikazuje parkirna mjesta na kojima možete platiti online.

Kada stigne na parkiralište, vozač tada može odabrati vrijeme parkiranja i po potrebi ga produžiti putem aplikacije. Plaćanje se vrši online na kraju procesa parkiranja.