Znate li koji je električni automobil najprodavaniji na svijetu: Izgleda kao igračka…

S električnim dometom od 200 ili 300 kilometara te s početnom cijenom oko 8500 eura, Wuling Hongguang je mnogim kupcima neodoljiv
Najprodavaniji električni automobil? Ne tražite ga među poznatim markama. Kralj izgleda kao igračka. Wuling Hongguang
je razvijen u kooperaciji kineskog SAIC-a s američkim proizvođačem automobila General Motorsom (GM). Zahvaljujući popularnosti među mladim kupcima, mali električni automobil je već dvije godine na vrhu kineske (i svjetske) statistike prodaje. U proteklih šest mjeseci je broj jedan među električnim automobilima u cijelom svijetu: više od milijun jedinica prodano je od lansiranja na tržište u srpnju 2020.
Posebni modeli kao što je Gameboy Edition, koji je masovno povećao udio muških kupaca, također su pomogli. S električnim dometom od 200 ili 300 kilometara te s početnom cijenom oko 8500 eura, Wuling Hongguang je mnogim kupcima neodoljiv. Na bazi ovog modela predstavljen je i kabriolet. 

Ovo vozilo ima motore s 20, 27 i 40 KS (ovisno o verziji), brzina je ograničena na 100 km/h, dugačko je tri metra, a u idealnim uvjetima može ugostiti čak četiri osobe. Njegova popularnost i Kini je tolika da je inspirirao brojne slične modele.
U Litvi se čak proizvodi licencna verzija ovog automobilčića, koja se zove FreZe Nikrob, i početni mdoel košta 13.000 eura. Donosimo vam i fotografiju s litavskih ulica.