Ne pokušavajte ovo ‘kod kuće’: Poljski vozač driftao je pri 277 km/h s – nogama!

Zabilježio je prosječnu brzinu od 231,66 km/h pod maksimalnim kutom od 60 stupnjeva

Guinnessovi rekordi postavljaju se i obaraju u kategorijama koje su poprilično fluidne, ali ova je doista zanimljiva. Poljski drifter Bartosz Ostalowski postavio je novi Guinnessov rekord za najbrže driftanje u automobilu s nogama pri brzini od 231,66 km/h.
Bartosz Ostalowski ostao je bez obje ruke u nesreći 2006. godine, a od tada se posvetio drifatnju s nogama. Trenutačno se natječe u Poljskom prvenstvu u driftu i raznim drugim serijama u Europi.

Sjedeći za volanom svog posebno opremljenog automobila BMW serije 3 Ostalowski je izašao na pistu u zračnoj luci Pila, ubrzao do 277 km/h, prije nego što je desnom nogom povukao ručnu kočnicu i pokrenuo driftanje velikom brzinom kroz zonu mjerenja od 50 metara. Zabilježio je prosječnu brzinu od 231,66 km/h pod maksimalnim kutom od 60 stupnjeva. Ne samo da je postavio svjetski rekord za najbrže driftanje zabilježeno u automobilu na nožni pogon nego je  oborio poljski rekord za najbrže driftanje, koji je držao Jakub Przygoński sa 217,97 km/h.

Bravo za Bartosza. Na kraju, ne pokušavajte se driftanjem i sličnim vratolomijama dovoditi opasnost na javnim cestama. Za ovo je potreno puno znanja i iskustva.