Kineski osvajač: Električni MG4 još je jeftiniji i sada košta manje od benzinskih kompaktnih automobila!

Europski proizvođači električnih automobila ovo ne mogu pratiti...

Električni MG4 je prvi električni automobil koji se zahvaljujući svojoj cijeni sve više pozicionira kao prava alternativa najpopularnijim modelima s unutarnjim sagorijavnjem. U praksi je konkurent Cupra Bornu, Renault Meganeu E-Tech electric i Volkswagenu ID.3, ali mu je cijena daleko ispod njihovih. Sada kineska marka ide još agresivnije u Španjolskoj u kojom MG4 košta manje od 20.000 eura. Da, dobro ste pročitali. Zvuči čudno u ovim vremenima kada su cijene automobila (i općenito svega) vrtoglave, ali MG4 kreće u novu promotivnu akciju s kojom se cijena spušta za 2000 eura. Uvjet je financiranje automobila sa Santander Promo-Financeom, s kojim je MG sklopio komercijalni ugovor za financiranje svojih vozila.

Uključujući popust (2000 eura), španjolski poticaj za električna vozila od 7000 eura i još dodatnu kampanju marke 1.210 eura, cijena MG4 ostaje na 19.280 eura. Njihovi konkurenti trenutno ne mogu parirati toj cijeni i svi oni puno skuplji, a u nekim slučajevima koštaju više nego dvostruko. Uz to, s ovom cijenom MG4 postaje jedan od najpristupačnijih električnih automobila na tržištu.

Tih 19.280 eura odgovara početnoj verziji MG4 Electric Standard s 350 kilometara autonomije, baterijom od 51 kWh i motorom od 125 kW snage (170 KS). Standardna oprema uključuje LED prednja svjetla, MG Pilot asistent paket, multimedijski sustav sa 10,25-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, digitalnu ploču instrumenata, automatsko pokretanje i ulazak bez ključa, V2L dvosmjerni sustav punjenja, automatsku promjenu dugih svjetala, stražnje parking senzore i automatsku klimu, itd.

Uz to, kampanja MG se odnosi na sve verzije, pa tako nude i MG4 Comfort, s velikom baterijom i autonomijom od 450 kilometara, s cijenom od odličnih 23.280 eura.