Vozač-akrobat: Zaplesao pred policajcima i pokušao smanjiti količinu alkohola u krvi!

Ako ćete voziti, nula alkohola, nula droga, stoji u objavi policije

Policija u španjolskoj Sevilli prethodnog je vikenda posebnu pozornost posvetila kontroli alkoholiziranosti vozača u prometu. Sve je slično kao i kod nas, zaustave vas i testiraju, pa tako dalje i dalje… Vozači koji su u granicama normale uglavnom produže dalje bez komunikacije s policijskim službenicima, a oni koji su pozitivni prihvate kaznu ili krenu s pregovorima, ali da netko zapleše… E, to je doista rijetkost. 

Jedan vozač je nakon prvog testa bio u problemima jer je alkotester pokazivao vrijednost višu od dopuštene (policija nije objavila o kojoj se količini alkohola radi). Zatražio je drugo mjerenje, a prije njega je, na iznenađenje policajaca – zaplesao. Izvodio je pokrete iz brazilske capoiere, koja kombinacija borilačke vještine i plesa. Tako je navodno pokušao smanjiti količinu alkohola u organizmu, ali prema policijskoj objavi, mali plesni intermezzo nije ništa promijenio. I drugi put je alkotester pokazao istu vrijednost te je uslijedila i kazna.

Ako ćete voziti, nula alkohola, nula droga, stoji u objavi policije. Ne preostaje nam ništa drugo nego da s vama proslijedimo ovaj ples i da vas zamolimo da slijedite savjete sevillske policije i ovdje u Hrvatskoj. Tako je sigurnije, a u suprotnom, ni ples vam neće pomoći…