Novi tip semafora opremljen radarom: Kada vozite prebrzo, ne uključuje se zeleno…

Semafor je opremljen radarom za mjerenje brzine te relativno jednostavnim softverskim rješenjem koje upravlja njegovim radom

Mnogi vozači voze prebrzo, a još kad vide zeleno svjetlo na semaforu malo požure. To dodavanje gasa često rezultira prometnim prekršajima, a i opasnim situacijama u prometu. Zbog toga zakonodavci pokušavaju ograničiti brzinu, a privatne tvrtke inovacijama osigurati dobre ugovore.

Jedan od takvih projekata je semafor koji automatski pali zeleno svjetlo kada vozač poštuje ograničenje brzine. U prošlosti je testirano nekoliko uređaja ove vrste. Francuska tvrtka TTS konačno plasira na tržište ovaj uređaj. U mirovanju svijetli crveno, a uključi se zeleno kada automobil koji se približava poštuje ograničenje brzine. Semafor je opremljen radarom za mjerenje brzine te relativno jednostavnim softverskim rješenjem koje upravlja njegovim radom. Jedina mana ovog uređaja je da se ne može postavljati na raskrižjima ili dijelovima ceste na kojima su pješački prijelazi, što mu bitno smanjuje učinkovitost.