Saznao da će dobiti sina pa ‘palio’ gume: Policija mu oduzela automobil i uništila ga!

Vatrogasnim i hitnim službama Queenslanda automobil je poslužio za obuku spašavanja u prometnim nesrećama

Život nam nosi brojne radosti, a mnogi se trude proslaviti ih dostojno. No u slavlju pretjeraju, a na njihovu nesreću o njihovim aktivnosti često je obavještena policija, koja to zabilježi i kazni. Policija australske pokrajine Queensland nedavno je uništila jedan automobil čiji se vlasnik malo proveselio. Liječnici su otkrili da će mu žena raditi sina i zbog toga si je priuštio zabavu paljenja guma s vozilom. Pritom je netko i snimio vozača i njegov Holden Commodore u akciji.

Vozača automobila policija je uhvatila zbog prekršaja opasnog po život. Osim što je automobil uništen, vozač je osuđen i na zatvorsku kaznu te mu je zabranjeno sjesti za upravljač na četiri godine.

– Dim je bio toliko gust da niste mogli vidjeti cestu u dužini od 100 metara – rekli su u policiji.

– Ako vi uništite cestu, mi ćemo vam uništiti auto – rekao je Mark Ryan, ministar policije i kazneno-popravnih službi te ministar vatrogasnih i hitnih službi regije.

Na kraju, automobil je iskorišten za plemenite svrhe, odnosno njegovo uništenje nije bilo besmisleno. Vatrogasnim i hitnim službama Queenslanda poslužio je za obuku spašavanja u prometnim nesrećama. Uništen je na stepenicama zgrade parlamenta u Queenslandu, simulirajući proces koji je potrebno izvesti kako bi se oslobodili putnici zarobljeni u automobilu.

A vozač? On će imati znimljivu priču za sina prvorođenca.