Jedan posebni Porsche 911: Prešao je čak milijun kilometara!

Još ga vozi prvi vlasnik, a po vlastitom prizanju, korisi ga kao dnevni auto te nerijetko s njim ode na trkaću stazu

Često se pojavljuju vijesti o automobilima koje su prešle milijun kilometara, ali sportski automobili? Takvi su jubilarci rijetki jer sportski automobili često žive na rubu mogućnosti pa je i zamor materijala drastičniji. Također, veliki dio luksuznih i rijetkih sportakih automobila ne prelazi veliku kilometražu i uglavnom mirno spava u garažama vlasnika. Porsche je jedna od najpoznatijih sportskih marki, a legendarni 911 je najpoznatiji proizvod marke iz Stuttgarta. On je supersportaš za svaki dan pa i ne čudi da se pojavila vijest o rekorderu.

Porsche 911 Turbo iz SAD-a ima preko milijun kilometara na satu i to s originalnim motorom. Sportski je automobil još opremljen originalnim šestocilindričnim boxer motorom. Još ga vozi prvi vlasnik, a po vlastitom prizanju, korisi ga kao dnevni auto te nerijetko s njim ode na trkaću stazu. Eric Kaul, prijatelj vlasnika Toma Thalmanna, od studenoga 2018. redovito izvještava na Facebook grupi Apex Automotor oo stanju 911. Kada je Amerikanac objavio svoj prvi post prije pet godina, Porsche 911 Turbo je već prešao ekvivalent od 930.416 kilometara.

Prema posljednjem ažuriranju od 21. studenog 2022., trenutno je Porsche na 1.089.291 kilometara. Tijekom pandemije korona virusa Tom je vozio nešto manje.

Sportski je automobil navodno u izvrsnoj formi. Motor je uklonjen i servisiran nakon oko 616.000 kilometara. Međutim, planirana revizija uopće nije bila potrebna, odnosno izvedene su samo sitne korekcije.

– Ovi su motori iznimno dobro sastavljeni i dizajnirani. Svaki ventil je pregledan pod mikroskopom i odgovarao je tvorničkim specifikacijama u svakoj dimenziji, nismo mogli vjerovati – javlja Kaul na Facebooku.