Poznati tuner je pripremio jedan posebni policijski BMW: Automobil s porukom!

Tu su i sportske opruge koje spuštaju ovjes za otprilike 20 mm sprijeda i 25 mm straga

Ovo vozilo je konstruirano samo kao koncept s kojim bi se podigla svijest o rizicima nesigurnog naknadnog podešavanja automobila ili tuninga. Sve je ovo dio projekta TUNE IT! SAFE! Kampanja 2022/2023, iza koje stoji tuner AC Schnitzer. Izvana u tipičnim policijskim bojama, koje kombiniraju bijelu, žutu i plavu, i s natpisom Polizei na poklopcu motora, prednjim vratima i stražnjem braniku te svjetlima za hitne slučajeve na krovu. Za obloge se pobrinula tvrtka Foliatec, a SecurLux za sigurnosne folije na bočnim staklima.

AC Schnitzer kao tvrtka za tuning specijalizirana za BMW-ova vozila, doprinijela  je s brojnim dodatcima novom, opasnijem izgledu vozila iznutra i izvana. Od spojlera sprijeda do dijelova koji ukrašavaju bočne strane, spojlera na krovu i prtljažniku, dodataka iznad stražnjih svjetala i stražnjeg difuzora, koji su svi homologirani za cestovnu uporabu. Tu su i sportske opruge koje spuštaju ovjes za otprilike 20 mm sprijeda i 25 mm straga, u usporedbi sa standardnim BMW-om i4. Osim što približavaju automobil tlu, oni također poboljšavaju stabilnost u zavojima, ističe tuner.

Specijalne su i gume Hankook Ventus S1 Evo 3, 255/35 sprijeda i 265/35 straga, a naplatke također potpisuje AC Schnitzer. Tuner je također pripremio niz ažuriranja za unutrašnjost, poput aluminijskih papučica i oslonca za noge, aluminijskog poklopca za iDrive kontroler i aluminijskog držača za ključeve dok je pogonski sklop, s nultom emisijom, očito ostao nedirnut.