Revolucionarni head-up displej: Zamijenit će klasične instrumente u automobilima?

U Continentalu najavljuju da će ovaj displej nuditi proizvođačima automobila od 2026. godine

Head-up zasloni projiciraju podatke na samo mali dio vjetrobranskog stakla. Peugeot se mudro dosjetio pa je podigao instrumentnu ploču iznad obruča upravljača te niti ne mora imati klasični head-up displej. Dobavljač za autoindustriju Continental sada ide korak dalje i projicira head-up displej preko cijele širine vjetrobranskog stakla.

Nekoliko zaslona koji se nalaze ispod ploče s instrumentima međusobno su povezani. Za razliku od prijašnjih head-up zaslona, ​​takozvani Scenic View HUD ne projicira zaslon na prozirno područje vjetrobrana, već reflektira informacije važne za vozača s posebno visokim intenzitetom svjetla na crnu trku na donjem rubu vjetrobranskog stakla. To stvara oštru sliku. Continental obećava izvrsnu vidljivost u svim uvjetima osvjetljenja s oštrom kvalitetom slike kao na klasičnom ekranu.

Zasloni su prikazani u vidnom polju ceste. Jasno su vidljivi svim putnicima u vozilu, čak i s polariziranim sunčanim naočalama, te stoga mogu zamijeniti zaslon brzinomjera i zaslon suvozača. U Continentalu najavljuju da će ovaj displej nuditi proizvođačima automobila od 2026. godine.