Paprena kazna: Vozio je gledajući kroz malu čistu površinu na vjetrobranskom staklu!

Kako je u Hrvatskoj? Prije uključivanja u promet dužni ste očistiti svoje vozilo od snijega i leda (uključujući, naravno, i vjetrobransko staklo), a ako odlučite do to nije potrebno, kazna je 130 eura

Mnogi vozači toliko su lijeni i uživaju u svom komforu da će često prekrižiti određene radnje u prometu kao – nepotrebne. Jedna od njih je i čišćenje snijega s vozila. Ostavite li snijeg na automobilu, vozite li s neočišćenim vjetrobranskim staklom, rizik u prometu raste, smanjuje se vidljivost, a širite li bijelu prašinu ili vam se s krova automobila santa leda (ako je snijeg zaleđen), možete utjecati i na druge sudionike u prometu, koji voze iza vas.

U američkom okrugu Kitsap u Washingtonu, policija je uhvatila vozača kojemu se nije dalo čistiti snijeg na automobilu i zaključio je da mu je za vožnju dovoljna tek mala čista površina na vjetrobranskom staklu. Kad je policajac zaustavio vozilo, koje se na cesti čudno ponašalo (vozilo presporo, lijevo-desno, kao da je vozač pod utjecajem alkohola) njegov izgovor je bio da brisači nisu radili. Smiješno, zar ne?

Uslijedila je i kazna od 553 dolara (527 eura). Kako je u Hrvatskoj? Prije uključivanja u promet dužni ste očistiti svoje vozilo od snijega i leda (uključujući, naravno, i vjetrobransko staklo), a ako odlučite do to nije potrebno, kazna je 130 eura.