Francuzi nude novac vozačima koji će prevesti barem još jednog putnika!

Vozači koji se registriraju na platformi za zajednički prijevoz na posao i prevezu putnike deset puta unutar tri mjeseca dobit će 100 eura

Vozite sami na posao, pogledate uokolo i većana automobila ima sličnu popunjenost – vozači i eventulano još jedan putnik. Gužve su sve nesnosnije, emisije štetnih plinova sve veće, a osobni računi sve tanji. Francuzi su se dosjetili kako tome stati na kraj, odnosno, barem će pokušati. Trenutačno je u Francuskoj svaki dan oko 50 milijuna praznih mjesta u automobilima koji su u pokretu. Kako bi putovanja automobilom učinila ekološki prihvatljivijim i jeftinijim, francuska vlada obećava bonuse do 200 eura za vozače koji ponude zajedničko korištenje automobila.

Vozači koji se registriraju na platformi za zajednički prijevoz na posao i prevezu putnike deset puta unutar tri mjeseca dobit će 100 eura. Tu je i 100 eura za tri vožnje na dužim relacijama koje se isplaćuju u obliku bonova. Vlada želi izdvojiti 150 milijuna eura za promicanje zajedničkog putovanja.