Talijani bez milosti: Nakon najtežih nesreća krivcima trajno oduzimaju vozačke dozvole!?

Veće prometne kazne trebali bi plaćati oni s višim primanjima, plan je Ministarstva prometa

Zamjenik talijanskog premijera i ministar prometa Matteo Salvini planira revidirati propise o cestovnom prometu i želi postrožiti kazne za alkohol i vožnju pod utjecajem droga nakon što su se posljednjih dana u zemlji ponovili teški slučajevi prometnih nesreća s poginulim mladim osobama.

– Za najteže slučajeve treba razmotriti doživotnu suspenziju vozačke dozvole. Ako netko svjesno vozi pod utjecajem droga ili u pijanom stanju, uzrokujući nesreće, smrti i ozljede, nije dovoljno oduzeti mu prometnu dozvolu na godinu ili dvije. U takvim slučajevima može se i treba razmotriti doživotna suspenzija vozačke dozvole –  rekao je Salvini.

U Italiji se također planira revizija kazni. Veće prometne kazne trebali bi plaćati oni s višim primanjima, plan je Ministarstva prometa. U prvoj polovici 2022. broj prometnih nesreća u Italiji naglo je porastao. Od siječnja do kraja lipnja 2022. godine prijavljeno je 81.437 prometnih nesreća, što je povećanje od 24,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. U nesrećama je živote izgubilo 1450 osoba, što odgovara porastu od 15 posto u odnosu na prvu polovicu 2021. godine.