Veliko upozorenje: Hakeri bez problema mogu provaliti u mnoge automobile i napraviti veliku štetu!

Hakeri s lošim namjerama mogli bi napraviti veliku štetu

Koliko su automobili otporni na hakerske napade? Posljednje istraživanje pokazuje ogromne slabosti, koje vješti hakeri mogu iskoristiti za maliciozne operacije. Američki haker Sam Curry i njegov tim proveli su opsežna istraživanja marki automobila i sigurnosti njihovih softverskih sustava. Tijekom svog istraživanja Curry je otkrio mnoge sigurnosne propuste u softveru marki kao što su BMW, Mercedes, Toyota i Kia.

U markama kao što su Mercedes, BMW i Ferrari, Curry je mogao pregledavati i uređivati ​​velike dijelove računa vlasnika i zaposlenika tvrtki. Za marke kao što su Kia, Honda, Nissan i Hyundai, hakiranje je otišlo još dalje. U tim je automobilima mogao otključati automobile, pokrenuti motor, zaustaviti motor, locirati vozilo, upaliti svjetla i još mnogo toga pomoću hakiranja. U Kijama je mogao čak i daljinski pristupiti kameri od 360 stupnjeva i gledati slike automobila uživo.

U markama Land Rover, Jaguar, Ford i Toyota, Curry i njegov tim uspjeli su pristupiti osobnim podacima vlasnika automobila, čak i osobnoj adresi u nekim slučajevima. Poanta priče je da bi proizvođači automobila trebali ozbiljnije pristupiti zaštiti automobila. Hakeri s lošim namjerama mogli bi napraviti veliku štetu.