Dulji domet, brže punjenje, smanjen rizik od požara: BMW je objavio kada kreće s testiranjem baterija s krutim elektrolitima!

Solid Power jedna je od mnogobrojnih tvrtki koje pokušavaju komercijalizrati baterije s krutim elektrolitom

BMW je proširio ugovor s američkim startupom Solid State te će započeti proizvodnju prototipa čvrstih ćelija u svom Centru za kompetenciju za proizvodnju ćelija u Parsdorfu blizu Münchena. BMW će početi proizvoditi ćelije u prvoj polovici ove godine, s ciljem razvoja dovoljno velikih baterijskih ćelija za testiranje u električnom vozilu prije 2025. godine, rekao je u intervjuu Peter Lamp, BMW-ov voditelj istraživanja i razvoja baterija.

Solid Power ima ugovore o razvoju s BMW-om i Fordom, koji su također investitori. Solid Power jedna je od mnogobrojnih tvrtki koje pokušavaju komercijalizrati baterije s krutim elektrolitom, koja može pružiti dulji domet, brže vrijeme punjenja, smanjen rizik od požara i nižu cijenu.

Proizvođači automobila i tvrtke za proizvodnju baterija misle da mogu postići takav napredak do kraja desetljeća, ali još uvijek se suočavaju s velikim preprekama.