Čovjek zna: Kupio je 200 klasičnih Land Rover Defendera i sad ih prodaje po višestruko većoj cijeni!

Mnogi kolekcionari, sljedbenici marke i ljubitelji 4×4 čeznu za tradicionalnim Defenderom

Charles Fawcett je britanski biznismen koji vodi trgovinu i radionicu za tuning automobila pod nazivom Twisted Automotive, koja se nalazi u engleskom Yorkshireu. Specijaliziran je za pripremu automobila marke Land Rover. Land Rover je 2017. prestao proizvoditi klasični Defender kako bi otvorio put novoj generaciji koja je stigla 2020. Fawcett je uočio priliku te je naručio ni manje ni više nego 200 jedinica legendarnog SUV-a 2015. godine.

Mnogi kolekcionari, sljedbenici marke i ljubitelji 4×4 čeznu za tradicionalnim Defenderom, bez pretjerane uporabe moderne elektronike. Kao što je pronicljivi poduzetnik i predvidio, posao je i više nego uspješan. Kupio je Defendere 110 za oko 40.000 eura po primjerku i prodaje ih za 200.000 eura.

Sada rasporadje i zadnjih 16 vozila, koja su ujedno i posljednja koja su sišla s proizvodne trake. Uz te posljednje Defendere Fawcett nudi i svoje blage preinake. Svi Defenderi u seriji One of One potpuno su novi, imaju manje od 50 prijeđenih kilometara i nude se s benzinskim ili dizelskim motorom. U Twistedu su dodani novi ovjes, kočnice, kotači i gume, a tu su i LED svjetla. Poboljšana je zvučna izolacija i Defenderi su opremljeni kožnim presvlakama i modernim infotainmentom. Cijena je viša od 220.000 eura.