Ferrariji će ‘grmjeti’ čak i s električnim motorima: U planu su vanjski zvučnici na automobilima…

Smatra se da će taj zvuk  biti proporcionalan brzini vozila i dodavanju gasa.

Patent koji je podnio talijanski brend sportskih automobila Ferrari otkrio je planove za sustav vanjskih zvučnika koji će emitirati autentičnu zvučnu podlogu izravno povezanu s pogonskim sustavom budućih električnih modela tvrtke, od kojih bi prvi trebao stići 2025. godine, piše Carbuzz. Dakle, pojačani zvukovi će nas povremeno zabavljati i na hrvatskim ulicama jer ima onih koji si Ferrari mogu priuštiti. Neće to, navodno, biti sintetički zvukovi V6 i V8 motora jer bi njihova buka bila besmislena.

Ferrari cilja na 40 posto prodaje električnih vozila do 2030. Ferarijev patent opisuje cestovno vozilo opremljeno uređajem za reprodukciju zvuka koji se može povezati s električnim motorom. Prema izgledu priloženog crteža, Ferrari će snimati zvuk iz dijela ili dijelova električnih motora budućih modela – potencijalno čak i mjenjača i diferencijala – pojačavajući ga putem uređaja za reprodukciju zvuka postavljenog na stražnju osovinu.

Smatra se da će taj zvuk  biti proporcionalan brzini vozila i dodavanju gasa. Treba li nam sve to? Na to pitanje će odgovoriti kupci…