Pješački semafori u Beču: Znate li s kojim povodom pokazuju i istospolne parove?!

Par semafora postavljen je u Beču povodom Vienna Life Balla - dobrotvorne manifestacije za borbu protiv AIDS-a - i natjecanja za pjesmu Eurovizije 2015.

Ako hodate glavnim gradom Austrije vidjet ćete neuobičajeni dizajn svjetala na pješačkim semaforima. Grad Beč je 2015. godine na nekoliko lokacija postavio semafore za pješake, gdje simbol pješaka prikazuje parove  muškarca i žene, dva muškarca ili dvije žene. Parovi prikazani na crvenoj, gornjoj leći prikazani su kako stoje, dok oni na donjoj, zelenoj leći hodaju. Parovi koji hodaju drže se za ruke, kao i dva para koji čekaju. Druga crvena leća prikazuje dva muškarca s rukama oko ramena.

Par semafora postavljen je u Beču povodom Vienna Life Balla – dobrotvorne manifestacije za borbu protiv AIDS-a – i natjecanja za pjesmu Eurovizije 2015.

Neki građani su već tužili Grad Beč zbog ovakvih znakova jer su naučili na znakove s jednim pješakom ili pješakinjom ili heteroseksualnim parom… No jednom tužitelju Grad Beč je 19. travnja 2021. odgovorrio da i tako želi dati primjer tolerancije prema istospolnim parovima.