Akcija, akcija…: Lidl je odlučio svoju ponudu upotpuniti i – punjačima za električna vozila!

Lidl nudi tri formata punjenja između 3,7 i 22 kW, dok troškove instalaciju snosi kupac

Lidl, poznati njemački lanac supermarketa, počeo je na svojoj web stranici u nekim zapadnoeuropkim državama prodavati svoje prve kućne punjače električnih automobila. Mnogi kupci početnici električnih automobila ili plug-in hibrida suočavaju se s problemom kućnog punjenja, ponekad i previsokim cijenama uređaja i instalacija. Lidl nudi tri formata punjenja između 3,7 i 22 kW, dok troškove instalaciju snosi kupac.

Najekonomičnija opcija je punjač od 3,7 kW, koja je zanimljiva za plug-in hibride, i temelji se na pet metara dugačkom kabelu. Njegova prodajna cijena je samo 149,99 eura.

U međuopciji nalazimo stanicu za punjenje od 11 kW. U ovom slučaju, to je već uređaj koji moramo usidriti na zid i koji omogućuje spajanje putem konvencionalne utičnice tipa 2. Ima mali informacijski zaslon koji vam omogućuje da znate snagu punjenja. Njegova prodajna cijena je 329,99 eura.

Lidl lansira i najjače kućne AC punjače s 22 kWh. Uključuje IP65 zaštitu od vode i tekućina, prekidač za hitne slučajeve, sustav automatskog punjenja u slučaju gubitka napona i zaštitu od pregrijavanja. Njegova je cijena očekivno najskuplja i iznosi 449,99 eura, što je na razini najjeftinije konkurencije.