Događa se: Jedna benzinska stanica zamijenila je benzin i dizelsko gorivo!

Tek nakon što vozači razmijenili mišljenja na društvenim mrežama, otkriveni su razmjeri problema

Jedna od češćih intervencija HAK-ovih mehaničara je pomoć vozačima koji su umjesto dizela nasuli benzin u svoje vozilo i obrnuto. Događa se, ljudi su umorni, opterećeni poslovnim i obiteljskim obavezama. Tada treba isprazniti cijeli spremnik i natočiti ispravno gorivo. No što ako dođe do greške na benzinskoj stanici. Rijetko se o tome može čitati, ali događa se.

Na Shellovoj benzinskoj stanici na sjeveru Hamburga kupci su doživjeli upravo to. Kako piše Bild, prilikom isporuke goriva, iz cisterne je u podne spremnike uliveno pogrešno gorivo. Zbog toga su i vozači umjesto benzina točili dizel i suprotno. Sumnja se da je uzrok ljudska greška. Tek nakon što vozači razmijenili mišljenja na društvenim mrežama, otkriveni su razmjeri problema i benzinska stanica je privremeno zatvorena. Tvrtka je odmah pokazala razumijevanje i obećala pomoć oštećenima. Glasnogovornica Shella rekla je:

– Žalimo zbog negativnih okolnosti koje su proizašle iz ovoga za neke kupce. Oni koji su pogođeni trebali bi posjetiti srvise. Mi ćemo zamijeniti štetu na vozilu uzrokovanu miješanjem proizvoda uz odgovarajući dokaz.