Tehnologija koja će spriječiti krađu automobila?! Prepoznavanje lica dolazi u automobile!

Continental i trinamiX, vodeći pružatelj biometrijskih rješenja, podižu interakciju između vozača i vozila na novu razinu

U suradnji  partnerom trinamiX njemački dobavljač u autoindustriji Continental predstavio je važnu inovaciju zaslon za identifikaciju vozača s integriranom kamerom za biometrijsko prepoznvanje vozača. Nedavno je ovaj sustav osvojio nagradu CES Innovation Award 2023 u kategoriji Vehicle Tech & Advanced Mobility na sajmu CES 2023 u Las Vegasu. Na Mobile World Congressu (MWC) 2023., koji se održava od 27. veljače do 2. ožujka u Barceloni, ekran će po prvi put biti predstavljen u Europi na trinamiX štandu (broj 5J84, hala 5). Zaslon za identifikaciju vozača prvi je automobilski zaslon na svijetu za unutrašnjost vozila koji omogućuje beskontaktnu, vrlo sigurnu autentifikaciju i pomaže u sprječavanju prevare i krađe.

Funkcija s kojom su mnogi korisnici pametnih telefona već upoznati sada nalazi svoju primjenu u vozilima. Continental i trinamiX, vodeći pružatelj biometrijskih rješenja, podižu interakciju između vozača i vozila na novu razinu. Tehnologija pouzdano štiti od krađe automobila budući da se vozilo može pokrenuti tek nakon uspješne autentifikacije osobe na vozačevom sjedalu.

Tu su i druge aplikacije, koje će očito biti važne u budućnosti. Povećava praktičnost u automobilskom sektoru u mnogim slučajevima, kao što su procesi digitalnog plaćanja putem zaslona automobila prilikom točenja goriva, parkiranja ili plaćanja cestarine, kao i kod najma automobila. Osim toga, tehnologija se može koristiti za plaćanja u trgovinama aplikacija ili za pristup digitalnim uslugama. Kamera ugrađena u sustav koristi se za pouzdano praćenje pažnje vozača kako bi se spriječile opasnosti poput umora za volanom. Kamera je neprimjetno integrirana u zaslon, što je čini nevidljivom za vozača.