Prodaje se jedan od automobila iz serijala Brzi i žestoki: Doista nije skup…

BMW sa stražnjim pogonom jedan je od ukupno devet BMW-a 525ds kupljenih za film

U filmskom serijalu Brzi i žestoki prodefilirale su stotine automobila. Oni koje su vozili glavni junaci ekstremno su skupi pa je jedana od Toyota Supra prodana za 500.000 dolara. No sad se u salonu rabljanih pojavio i jedan od automobila s gotovo diskontnom cijenom. Možda je objašnjava da se radi o jednom od vozila koja su imala sporednu ulogu u devetom nastavku serijala.

Radi se BMW-u 525d iz 2010. godine. BMW je bio jedan od policijskih automobila koji su po Londonu jurili glumce Helen Mirren i Vina Diesela. Automobil s prijeđenih 189.900 kilometara prodaju Baker Brothers iz Surreya u Velikoj Britaniji i cijena je samo 10.067 eura.

BMW sa stražnjim pogonom jedan je od ukupno devet BMW-a 525ds kupljenih za film, navodi TopGear. Navodno je pet od devet primjeraka uništeno tijekom snimanja filma. Svi su bili opremljeni 3,0-litrenim šestcilindričnim dizelskim motorom sa 204 KS. Za potrebe filma ovaj je automobil opremljen hidrauličnom ručnom kočnicom za lakše driftanje, a na stražnjem sjedalu montiran je pojas u šest točaka za snimatelja. Automobil je također opremljen policijskim naljepnicama, trepćućim svjetlima i sustavom za gašenje požara. Navedna cijena tek je malo viša od sličnih rabljenih BMW-a.

Ovaj automobil nije skup, ali, budimo iskreni, nema ni neku veliku filmsku ulogu.