Problemi bogatih ljudi: Milijun eura za BMW, ali mjenjač traje samo 50.000 km!

BMW slavi 50. godišnjicu BMW-ovog M odjela, svojevrsne trgovine slatkišima za velike dečke

Kad imat gotovo milijun eura za automobil, onda vas promjena mjenjača ne mora pretjerano brinuti, a kad pritom kupite i automobil iz ograničene serije, mala je vjerojatnost da ćete s njim prevoziti dijete do škole ili u njemu transportirati građevinski materijal. No evo jedne zanimljivosti. Novi BMW 3,0 CSL s 560 KS dolazi u samo pedeset primjeraka i svi su već prodani za iznos koji se bliži milijunu eura.

Cijena bez poreza je oko 750.000 eura, a za to dobijete automobil temeljen na BMW-u M4 CSL. Dodajte tomu i poreze, trošarine i slična davanja… Šestcilindrični redni motor od 3,0 litre postiže 560 KS i ima 550 Nm. Kako su mu snaga i okretni moment preveliki za ugrađeni ručni mjenjač, potrebno ga je mijenjati svakih 50.000 kilometara, što košta više od 10.000 eura, piše njemački Bild. Također, ovaj model ima samo dva sjedala, a dijelovi karoserije izrađeni su od karbonskih vlakana.

Ovaj sportski coupe je posveta 3,0 CSL-u iz 1974. S novim izdanjem. BMW slavi 50. godišnjicu BMW-ovog M odjela, svojevrsne trgovine slatkišima za velike dečke. Koliko često će se mijenjati mjenjači na ovom vozilu? Naša procjena je – rijetko, gotovo nikada! Svi oni idu u tople garaže i postat će vrijedna investicija, koja će samo dobivati na cijeni kako godine prolaze.