(Ne)originalne isprike: Počinio težak prekršaj s autom vrijednim 110.000 eura pa tvrdio da ne može platiti kaznu jer je u dugovima!

Na kraju je sudac presudio da vozač mora platiti kaznu od 800 eura i da mu se 45 dana zabranjuje vožnja

Policijski sud u Sint-Niklaasu u Belgiji nedavno je zaprimio zanimljivu ispriku vozača koji je uhvaćen u prebrzoj vožnji s Audijem RS4, za kojeg treba izdvojiti oko 110.000 eura. Vozio je nešto ispod 190 km/h na dionici gdje vrijedi maksimalna brzina od 120 km/h, ali čovjek je tražio blažu kaznu i imao dva argumenta: Budite blagi, ja sam u dugovima, a žena mi je osoba s invaliditetom.

Događaj datira od 21. rujna 2022., kada je vozač s Audijem RS 4 ozbiljno prekoračio ograničenje brzine na cesti E34 prema Antwerpenu (Belgija), a nedugo kasnije stigla mu je i obavijest da mora snositi odgovornost za brzinu od 189 km/h, odnosno da se mora pojaviti na sudu. Unatoč paprenoj cijeni vozila kojom je upravljao, vozač je tvrdio da nema sredstava za plaćanje kazne, odnosno da je u dugovima. Zatražio je i dodatni popust jer mu je supruga osoba s invaliditeom.

Sudac je utvrdio da cijela priča ne drži vodu. Na pitanje kako je moguće da se netko tko je debelo zadužen vozi okolo sa skupim njemačkim sportskim automobilom, odgovora nije bilo. Bolje upućeni tvrde da i gospođa nije osoba s invaliditetom. Odvjetnik nije imao smisleni odgovor na sučeva pitanja. Na kraju je sudac presudio da vozač mora platiti kaznu od 800 eura i da mu se 45 dana zabranjuje vožnja. U najmanju ruku, to će mu uštedjeti hrpu skupog benzina. Kad je već u dugovima.