Bivši slovenski predsjednik prodao je svoj Renault 4: Postigao je odličnu cijenu za dobrotvorne svrhe!

Dražba je provedena uz pomoć Auto moto saveza Slovenije (AMZS), koji je također i pregledao automobil te potvrdio da je u ispravnom stanju

Bivši predsjednik Slovenije Borut Pahor prodao je na aukciji svoj Renault 4 iz 1991. za 60.000 eura, te kao što je obećao na početku aukcije, cjelokupni prihod donirao za pomoć djeci koja se bore s rakom. Dražba je provedena uz pomoć Auto moto saveza Slovenije (AMZS), koji je također i pregledao automobil te potvrdio da je u ispravnom stanju. Tu dužnost je obavio AMZS-ov tehnički savjetnik Janez Kajzar, koji je provjerio 20 godina stari Renault 4 na više od 100 kontrolnih točaka, prije nego li je potvrdio ispravnost vozila. AMZS je bivšem predsjedniku Pahoru rado ponudio pomoć u prodaji automobila za ovu dobrotvornu akciju pa je i oglas za prodaju automobila bio objavljen na AMZS-ovom portalu za kupoprodaju rabljenih vozila.

– Kupio sam rabljenu četvorku prije 20 godina za 500 eura. Danas smo skupili 120 puta više. Puno je to novca za dobar cilj  -rekao je Pahor. Dodajmo i da je Pahor bio vlasnik automobila 20 godina dok je bio na svim najvišim političkim funkcijama u državi, poput funkcija predsjednika parlamenta, premijera i predsjednika Republike.