Razlika je velika: Tesla Model S najavljuje puno veći domet s manjim gumama!

Jasno je da montaža većih i težih guma povećava potrošnju. U ovom slučaju, osim toga, postoji još jedna temeljna razlika: manji kotači često imaju i aerodinamičniji dizajn

Teslin Model S jedan je od električnih automobila s najviše autonomije prema tvorničkim mjerenjima, ali može pružiti više ako odaberete prave gume. Američka marka reklamira više od 700 kilometara po punjenju, iako da biste to postigli morate dobro pogledati koje gume stavljate. Ako netko traži električne automobile s najvećim dometom, pojavit će se Tesla. Nije na prvom mjestu, mora se reći, ali tu je Tesla Model S sa dometom od 634 kilometra u WLTP ciklusu, standardiziranom homologacijskom standardu koji koristimo u Europi. Postoji način da dobijete još veći domet: odaberite prave gume. U slučaju Modela S, 19-inčni Tempest aerodinamični kotači (oni standardni) povećavaju autonomiju na 723 kilometra po punjenju. Uz to, prema Teslinoj španjolskoj web stranici, autonomija od 634 kilometra (WLTP) povezana je sa sportskim 21-inčnim kotačima Arachnid, koje ćete kao dodatnu opciju platiti 4900 eura, www.hibridosyelectricos.com.

Jasno je da montaža većih i težih guma povećava potrošnju. U ovom slučaju, osim toga, postoji još jedna temeljna razlika: manji kotači često imaju i aerodinamičniji dizajn, s gušćim krakovima.