Nešto nam je promaknulo: Volkswagen ID.2all imat će instrumente slične Golfu ‘dvojci’!

U Volkswagenu spominju punjenje baterije od 10 do 80 posto za 20 minuta te domet od 450 km

Tijekom predstavljanja Volkswagenovog konceptnog modela ID.2all svi su se usredotočili na vanjski dizajn i tehnologiju, a mnogima je promaknuo jedan detalj – digitalna instrumetna ploča. Nije to ništa novo, odnosno danas to viđamo na svim novim automobilima, ali ta konfiguracija omogućuje maštovitost digitalnim dizajnerima, a u ovom slučaju oni su se vratili u prošlost. Naime, jedna od opcija bit će izabrati instrumentnu ploču koja podsjeća na Golfove osamdesetih godina, kasnije verzije Golfa I i, potom, novi Golf II. Pozdravljamo ovaj retro-futurizam. Također, povratak u prošlost tu ne završava jer postoji i opcija izbora instrumenata koju podsjećaju na Volkswagen Bubu.

VW reklamira ID.2all kao model s početnom cijenom od 25.000 eura koji će se nuditi od 2025. godine. Plan je predstaviti i jedan manji automobil koji će koštati 20.000 eura. O ovom modelu se nagađalo da će ga Volkswagen u produkcijskoj verziji nazvati ID.Golf, ali čini se da su Nijemci bliži imenu ID.2. Ovaj autić će s jednim električnim motorom od 223 KS i prednjim pogonom ubrzati do 100 km/h za sportskih sedam sekundi. U serijskoj izvedbi treba očekivati i slabiji motor.

Dizajnerski, vozilo je blizu produkcijskoj formi te je mali odmak od većih automobila na istoj platformi poput ID.3 ili ID.4. Ipak se radi o tradicionalnijem proizvodu (ali i dalje modernom), koji bismo mogli nazvati i vizualnim kontinuitetom Volkswagen Pola – uostalom i dimenzije su slične s 405 cm dužine. Obujam prtljažnika je 440 litara. U Volkswagenu spominju punjenje baterije od 10 do 80 posto za 20 minuta te domet od 450 km. Ovaj automobil možemo očekivati 2025. godine i ući će u segment u kojem bi se mogao hrvati s novim Renaultom 5 i drugim sličnim vozilima.