Sve za internetske klikove: Namjerno su izazivali sudare i objavljivali snimke na svom kanalu…

Supružnici su zadržani uz jamčevinu od 500.000 dolara dok okrug vodi postupak

Priča se čini nevjerojatnom, ali danas nas doista malošto može iznenaditi. Za internetske klikove su neki ljudi spremni spremni učiniti gotovo sve, pogotovo ako se oni još plaćaju, a priča iz SAD-a govori o ljudima koji nisu birali sredstava da dođu do cilja – popularnosti i novca. Kalifornijski Odjel za osiguranje objavio je vijest o utamničenju para koji  je vodio YouTube kanal sa spornim video snimkama. Supružnici su navodno počinili prevaru u osiguranju.

Christopher i Kimberly Phelps vodili su YouTube kanal pod korisničkim imenom BLU3 GHO57. Koristili su kameru u vozilu za snimanje namjerno izazvanih prometnih nesreća i primjera režirane agresije na cesti. Par je snimio ukupno 162 videa. Odjel šerifa okruga San Bernardino doznao je za ovaj slučaj te je dojavio državnom odjelu osiguranja. Istraga je pokazala da se radilo o prevarama, odnosno uzimanju novca od osiguravatelja. Od 162 videa na kanalu, vlasti su otkrile da su 23 videa povezana sa 17 Christopherovih zahtjeva za isplatu štete. U tom divljanju, u velikom broju slučajeva, i njihovo dijete je bilo u autu.

Vlasti su pokrenule istragu kada je Christopher Phelps imao jednu u nizu nesreća – ovaj put s pick-upom koji je vukao prikolicu. Vlasti kažu da je sa svojim automobilom vozio ispred pick-upa, namjerno zakočio bez razloga, te ga je pick-up udario. Potom je video incidenta postavljen na njihov kanal. Sada su životi Phelpsovih gotovo gotovi. Christopher Phelps je optužen u šest točaka kaznenog djela napada smrtonosnim oružjem, 11 točaka kaznenog djela prevare osiguranja i pet točaka kaznenog djela ugrožavanja djeteta. Kimberly Phelps optužena je u dvije točke za kazneno djelo ugrožavanja djeteta i jednu za prevaru s osiguranjem. Christopher Phelps je prethodno bio optužen za jedno kazneno djelo napada smrtonosnim oružjem i jedno kazneno djelo za izazivanje sudara vozila u svrhu predstavljanja lažne tvrdnje nakon njegovog uhićenja prošlog mjeseca.

Oboje su zadržani uz jamčevinu od 500.000 dolara dok okrug vodi postupak. Vjerojatno ste pretpostavili, kanal je uklonjen s YouTubea…