Novi patent: Uređaj koji blokira sve elektroničke uređaje u blizini vozača! Da, i mobitel!

Sustav se može proširiti dodatnim opcijama upravljanja, uključujući dopuštanje određenih funkcija, kao što je pozivanje broja za hitne slučajeve...

Tvrtka iz SAD-a prijavila je patent za uređaj koji može automatski blokirati upotrebu bilo koje opreme koju vozači koriste tijekom vožnje. U međuvremenu, ostali putnici mogu nastaviti koristiti mobilni telefon. Svake godine veliki broj ljudi pogine u prometu zbog korištenja mobilnog telefona. Nova tehnologija koju je razvila američka tehnološka tvrtka Qualcomm mogla bi jednom zauvijek riješiti ovaj problem. Tvrtka je prijavila detaljni patent za uređaj koji blokira sve signale koji idu do i od elektroničke opreme u blizini vozača automobila tijekom vožnje.

Mjerenjem kuta zračenja mobilnog telefona sustav točno zna koje područje u automobilu treba zaštititi, prenosi Autoevolution. To bi omogućilo suvozaču i osobama na stražnjem sjedalu da nastave nesmetano slati poruke, igrati igrice i surfati internetom. Uređaj prepoznaje gdje se elektronički uređaji nalaze u automobilu u odnosu na vozačevo sjedalo.

Sustav može pratiti položaj uređaja u stvarnom vremenu. Kada se približe vozačevom sjedalu, određene funkcije se automatski isključuju. Ako netko od putnika u vozilu želi predati uređaj vozaču, on se također automatski prebacuje na neku vrstu zrakoplovnog načina rada. Sustav se može proširiti dodatnim opcijama upravljanja, uključujući dopuštanje određenih funkcija, kao što je pozivanje broja za hitne slučajeve, ili dopuštanje prijenosa kritičnih zdravstvenih upozorenja s pametnog sata, kao što je mjerenje otkucaja srca. Za sada još nije poznato kada bi se uređaj mogao pojaviti na tržištu.