Redizajn za Renault Clio: Još atraktivniji mali francuski bombon!

Renault je dizajnerski ušminkao Clio, koji sada izgleda mnogo ambicioznije

Nakon četiri godine na tržištu Renault Clio prolazi prvi veći reizajn. Dizajnerski noviteti su nova maska, uža prednja svjetla, te zanimljiva dnevna svjetla koja se spuštaju sa svake strane do dna prednje maske. Podsjećaju na polovicu Renaultova romba. Na slikama je model Esprit Alpine, odnosno vozilo s top opremom koja zamjenjuje RS Line.

Unutrašnjost je uglavnom ista kao i prije, ali više nema kožnih sjedala. Umjesto toga, sjedala su presvučena materijalom od organskih i poliesterskih vlakana, nazvanim TEP. Digitalna ploča s instrumentima dolazi u veličinama od 7 i 10 inča, dok je zaslon osjetljiv na dodir dostupan u konfiguracijama od 7 ili 9,3 inča. Podržani su bežični Android Auto i Apple CarPlay, zajedno s ugrađenom navigacijom, kamerom od 360 stupnjeva te brojnim sustavima aktivne sigurnosti.

Motori su isti, od 1,0-litrenog trocilindričnog benzinca sa 65 konjskih snaga, motora opremljenog turbo punjačem s 90 KS pa sve do motora opremljenog plinskom instalacijom, hibrida sa 145 KS i dizelaša sa 100 KS.