Autootpad koji je postao turistička atrakcija: Na ogromnoj površini u šumi nalazi se i Elvisovo posljednje vozilo!

Nešto što je počelo kao klasični autootpad i prijezir prema prirodi danas je turistička atrakcija za koju vrijedi izdvojiti 20 dolara

Nerijetko ćete u Hrvatskoj, pogotovo u ruralnim predjelima, naletjeti na autootpade. Gomile starih automobila uglavnom nagrđuju okoliš i od njih koristi ima samo vlasnik koji skida dijelove s njih i prodaje ih, a nerijetko su auti toliko stari i ogoljeni da samo stoje i čekaju da istrunu, za nekih stotinu godina. Auti i priroda ne vole se ni javno ni tajno, ali jedan čovjek je odbacivanjem vozila u šumu nasljedicima (konkretno, trenutnom vlasniku Dainelu Lewisu) stvorio unosan posao. Citiramo s internetske stranice ovog muzeja u prirodi:

– Old Car City u Whiteu (Georgia, SAD) sadrži najveće poznato smetlište klasičnih automobila na svijetu. Posjetitelji uživaju u prekrasnoj vegetaciji dubokog juga koja je isprepletena sa stotinama automobila koji borave u Old Car Cityju. Old Car City započeo je kao mala trgovina mješovitom robom 1931. i još je u obiteljskom vlasništvu. Dođite i uživajte u okruženju starog juga, narodnoj umjetnosti, duhovima prekrasnih klasičnih automobila i još mnogo toga! S više od 34 hektara i preko 4000 automobila proizvedenih u Americi s početka 20. stoljeća, ovi automobili, kamioni, kombiji, pa čak i nekoliko školskih autobusa postavljeni su na takav način da budu idealno prilagođeni za fotografije, video zapise i snimanja kamerama po narudžbi. Tijekom osam desetljeća, tisuće fotografa, videografa, oglasnih agencija i medijskih kompanija posjetilo je Old Car City USA.

Među brojnim automobilima u Old Car Cityju u SAD-u nalazi se posljednji automobil koji je Elvis Presley kupio 1977. godine, samo nekoliko mjeseci prije nego što je umro. Uglavnom, nešto što je počelo kao klasični autootpad i prijezir prema prirodi danas je turistička atrakcija za koju vrijedi izdvojiti 20 dolara ili 30 dolara, ako planirate fotkati. Tko zna, možda se i nekom našem ‘hrčku’ posreći.