Čista energija: Coldplay ide na turneju s recikliranim BMW-ovim baterijama!

Četrdeset baterija koje se koriste tijekom koncerata maksimalnog su kapaciteta 1600 kWh

Danas je mantra mnogih proizvođača automobila održivost. Doduše, ima tu još mnogo poslovnih politika koje uključuju emisije CO2 i drugih štetnih plinova, ali su pod lijepim kišobranom dobrih želja i ponekad konkretnih akcija. Evo, BMW je odlučio pobrinuti se za stabilnu opskrbu električnom energijom svjetske koncertne turneje britanskog benda Coldplay: Music of Spheres World Tour. Zahvaljujući jedinstvenom modularnom sustavu, sastavljenom od 40 recikliranih baterija iz BMW-a i3, sva energija koja je bendu potrebna za njihove koncerte postiže se na održiv način.

Ovo inovativno napajanje osigurava energiju bez emisija za sve sustave potrebne za pružanje podrške koncertu. Od zvuka do specijalnih efekata, preko videa i tehničke podrške. Po prvi put, tijekom ove svjetske turneje, na koncertima sustav će osigurati i energiju potrebnu za rasvjetu.

Četrdeset baterija koje se koriste tijekom koncerata maksimalnog su kapaciteta 1600 kWh. To omogućuje da logistika benda ne mora ovisiti o vanjskim izvorima energije tijekom koncerata.