Kakvo iznenađenje za 75. rođendan: Porsche je predstavio supersportski električni automobil!

Ideja je za ovaj električni hipersportski automobil imati omjer snage i mase 1:1, za jednu KS - jedan kg

Porsche je odlučio rođendan proslaviti s veeeeeeelikom tortom, koju je sam pripremio. Prošlo je 75 godina od prvog modela kompanije 356 No. 1, a taj trenutak treba obilježiti na poseban način. Modeli 918 i Carrera GT bili su supersportaši s kojima je Porsche svojevremeno pokazao da može i zna raditi što hoće, a sad je vrijeme za novu generaciju. Mission X je novi koncept, koji će u nekom trenutku u proizvodnju. Ideja je proizvesti najbrži automobil za 22 km dufačak krug na legendarnoj stazi Nürburgring Nordschleife, što znači nadmašiti vrijeme od 6:35.183 koje je prošle godine postavio Mercedes-AMG One.

Ideja je za ovaj električni hipersportski automobil imati omjer snage i mase 1:1, za jednu KS – jedan kg. Bit će to posebno veliki izazov za jedan električni automobil zbog, naravno, baterije i njezine velike mase. Odnosno nije izazov ako ćete, na primjer, imati 2000 KS i 2000 kg, ali tada ćete izgubiti na agilnosti, pogotovo na zavojitim stazama. Dakle, Mission X bi mogao biti slabiji od Rimac Nevere, ali i puno lakši.

Bolid je dugačak 4596 mm, a cijeli dizajn podsjeća na neko od vozila koja se natječu na utrkama poput 24 sata Le Mansa. Unutrašnjost je, očekivano, primjer sportskog minimalizma u kojoj ima mjesta i za analognu štopericu. O specificikacijama Missiona X ne zna se gotovo ništa. Otkrivene su samo sitnice, baterija je smještena iza vozača, a ima 900-voltnu tehnologiju što jamči brzo punjenje.