Kako popraviti male ogrebotine na vozilu: Neki artikli iz kućnih zaliha ne dolaze u obzir!

Jedno od brzih rješenja koje se sugerira je pasta za zube, ali to nije pametno...

Gotovo je bezbroj načina na koji možete zaraditi ogrebotinu na automobilu, a barem jedan uključuje i vašu grešku. Događa se, a ono što je ogrebano treba popraviti, pogotovo ako ste iz roda čistunaca, koji ne trpe zrno prašine na televizoru, a pogotovo neke čudne linije na limu ili plastici vozila. Prije nego što mala oštećenja popravite u radionici, možete i sami koristiti krpu za poliranje. Međutim, trebali biste izbjegavati neke ideje iz kućne radinosti, objašnjava Njemački autoklub (ADAC). Umjesto toga, postoje prikladnija sredstva za oslobađanje vašeg automobila od ružnih ogrebotina.

Jedno od brzih rješenja koje se sugerira je pasta za zube. Male čestice trebale bi izravnati površinske ogrebotine. U teoriji… ADAC objašnjava da mnoge paste za zube sadrže pregrube čestice koje bi samo dodatno oštetile boju. Također, lak za nokte je gotovo beskoristan jer se brzo skida. Nekoliko kiša i gotovo…

Što vam može pomoći? To su prije svega olovka za popravke (možete izabrati onu u boji vašeg vozila), sredstvo za poliranje automobila, kompleti za popravak koji obično sadrže dva različita sredstva za poliranje, brusnu krpu i krpu za poliranje. Ako ne želite plaćati u servisu, tako možete popraviti sitne ogrebotine u kućnoj radinosti.