Zaplovio je novi div Royal Caribbeana: Najveći kruzer na svijetu veličine je pet Titanica!

Icon of the Seas bit će sedmi uzastopni brod Royal Caribbean koji će nositi titulu najvećeg broda za krstarenje na svijetu

Royal Caribbean International nedavno je poslao na prvu plovidbu svoj novi kruzer Icon of the Seas iz brodogradilišta u Finskoj. Icon of the Seas prošao je četiri dana testiranja. Ovo je najveći kruzer na svijetu, bruto tonaže od 250.800 BRT (365 metara dužine) ili 2,5 više nego nosač zrakoplova USS Gerald R. Ford. U usporedbi s njim, Titanic ima samo 50.000 tona ili pet puta manje.

Brod će imati posadu od 2350 ljudi koji će upravljati brodom i opsluživati 5600 putnika. Ovaj ogromni pokretni hotel ima čak i izletište, plažu, tematski park (još ne znamo što je tema) s brojnim restoranima, trgovinama… Imat će 20 paluba sa sedam bazena i šest tobogana. Tvrtka tvrdi da ima najviši vodopad, najviši vodeni tobogan te najveći vodeni park.

Icon of the Seas koristit će i tehnologiju gorivih ćelija za proizvodnju električne energije i pitke vode, koju će isporučiti ABB Grupa, a pokretat će ga ukapljeni prirodni plin.

Icon of the Seas bit će sedmi uzastopni brod Royal Caribbean koji će nositi titulu najvećeg broda za krstarenje na svijetu. Svih šest prijašnjih rekordera još uvijek je u službi, uključujući Freedom of the Sea, prvi rekorder tvrtke koji je porinut 2006. Icon of the Sea debitirat će u Miamiju u siječnju 2024., a do 2026. odgođena je izgradnja dva sestrinska broda.