Rat na električni pogon: Ovo je prvi (novi) Hummer za američku vojsku!

Kao što je GM-ov glasnogovornik primijetio, ogromna baterija u Hummeru nudi značajnu izlaznu snagu za drugu električnu opremu

General Motors Defense već neko vrijeme radi na verziji verziji svog GMC Hummera EV, a sada imamo prvu sliku tog vozila kao i neke osnovne specifikacije. Takozvani Electric Military Concept Vehicle skraćeni je električni Hummer, s raznim modifikacijama za upotrebu u vojsci.
Glasnogovornik GM Defense rekao je za portal The Drive da EMCV ima istu šasiju i pogonski sustav kao GMC Hummer EV. To znači da ima ogromnu bateriju od 212 kWh i 1000 konjskih snaga. Hardverske promjene uključuju Fox amortizere, 37-inčne gume, kočnice za teške uvjete rada i poboljšane prilazne te odlazne kutove za mobilnost izvan ceste.

Američka vojska već neko vrijeme testira nekoliko civilnih Hummera EV. Vojsku vjerojatno zanima ne samo sposobnost vozila da brzo i tiho vozi kroz područje sukoba – pick-up ima i Silent Watch te Silent Drive način rada – već i koliko je energije pohranjeno u njegovoj bateriji. Kao što je GM-ov glasnogovornik primijetio, ogromna baterija u Hummeru nudi značajnu izlaznu snagu za drugu električnu opremu. Pretpostavlja se da bi ta velika količina električne energije mogla biti korisna za logistiku u ratnim uvjetima.

Naravno, ovaj Hummer bit će u raznim verzijama opremljen oklopom i naoružan, odnosno kabina neće ostati samo na cjevastoj strukturi, a sigurno neće biti dostupan civilima, kao što je to bio slučaj s Hummerom H1 koji je imao niz dizelskih motora i benzinski V8.