Izgradili su ogromnu obilaznicu preko plaže: No čini se da nije previše pomogla…

Dužnosnici su rekli da je ovaj projekt neophodan kako bi se uklonile prometne gužve, posebno tijekom ljeta kada dolazi veliki broj turista

Nedavno smo pisali o jednoj jedinstvenoj prometnici. Naime, na nekim mjestima u svijetu kronično manjka mjesta za širenje, a potrebe su sve veće. Velike konglomeracije dom su milijunima ljudi, oni svaki dan idu na posao, voze se i očekuju barem minimum komfora. S druge strane okoliš stenje pod pritiskom. Egipatsku Aleksandriju nastanjuje šest milijuna ljudi.  Grad Aleksandrija završio je prošli mjesec izgradnju proširenja gradske autoceste i izgradnju novog nadvožnjaka autoceste preko glavne javne plaže. Dužnosnici su objasnili da je ovaj projekt neophodan kako bi se smanjile prometne gužve, posebno tijekom ljeta kada dolazi veliki broj turista.

Kakva idila?! More, pijesak, sunce, CO2, NOx… No čini se da s očekivanja nisu ispunila. Naime, na nadvožnjaku i novoj cesti  nastaju ogromne gužve. Snimka s Twittera prikazuje neralenu scenu, sa stotinama autommobila na prometnici i tisućama ljudi na plaži. Ovo se doista rijetko viđa.