Volkswagenov pick-up koji nećemo voziti: Dokaz da se mogu spojiti korektna cijena i praktičan automobil!

Saveiro je najmanji Volkswagenov pick-up i prodaje se u Južnoj Americi još od 1982. godine, kada je predstavljen prvi model

Automobili koji proizvode velike marke razlikuju se od kontinenta do kontinenta. Europi, na primjer, nasušno nedostaju mali povoljni automobili, koji su pritom i praktični. Ovo je jedan od njih koje nikada nećemo voziti, a mogli bi biti korisni nizu obrtnika, odnosno malih poduzetnika. Saveiro je najmanji Volkswagenov pick-up i prodaje se u Južnoj Americi još od 1982. godine, kada je predstavljen prvi model. Njegovo ime potječe od tradicionalnog brazilskog ribarskog čamca, a za modelsku godinu 2024. dolazi s blagim dizajnerskim promjenama te unaprijeđenom najvišom razinom opreme.

U serijskom opremi su stražnji parkirni senzori, elektronička kontrola stabilnosti, pomoć pri kretanju na uzbrdici i četiri disk kočnice. Samo je jedan motor, 1,6-litreni benzinac (flex motor koji može pokretati i etanol) sa 116 konjskih snaga i petstupanjskim mjenjačem.

Interijer je skroman, ali kao što smo već naglasili, ovo je radni automobil, lišen pretjeranog luksuza. Premda, postoji i jedna verzija koja se može nazvati šminkerskom. Top model Extreme standardno ima infotainment sustav osjetljiv na dodir, četiri zvučnika, navigaciju, parkirnu kameru, svjetla za maglu… Dosad je u Južnoj Americi prodano 1,6 milijuna primjeraka svih generacija Saviera. Trenutno se početni Saveiro prodaje u Brazilu za oko 18.000 eura.