Redizajniran je Teslin Model 3: Najavaljeno je osjetno povećanje dometa!

U kabini su promijenjeni materijali, a navodno je poboljšana akustična izolacija s novim vjetrobranskim staklom i izolacijskim materijalima
Iza Teslinog Modela 3 je šest godina tržišnog staža i odličnih dva milijuna primjeraka. Vrijeme je već za novi model, ali u Tesli su očigledno odlučili podgrijavati stari jer misle da ima više aduta od konkurencije. Sada je Model 3 redizajniran. Nema tu nekih velikih dizajnerskih promjena. Uglavnom, izvedene su male korekcije na prednjim svjetlima, stražnja svjetla sada imaju novi oblik…

Za sada su ažuriranja stigla samo za europske verzije sa stražnjim pogonom (RWD) i za verzije s dugim dometom (LR). Dimenzije su uglavnom ostale iste, odnosno auto je minimlano produžen (dužina 4720 milimetara).

Gdje su ključne promjene? WLTP domet za ažurirani RWD Model 3 s 18-inčnim kotačima je 554 kilometra, dok verzija s dugim dometom može prijeći 678 km. To je povećanje do 12 posto u odnosu na WLTP domet trenutnih modela. S opcijskim 19-inčnim naplatcima domet je 513 km, odnosno 629 km.

U kabini su promijenjeni materijali, a navodno je poboljšana akustična izolacija s novim vjetrobranskim staklom i izolacijskim materijalima. Kupci Long Range modela sada sada imaju audio sustav sa 17 zvučnika, tri više nego prije, s dva subwoofera i dva pojačala. RWD će dobiti devet zvučnika, jedan subwoofer i jedno pojačalo. Isporuke ažuriranog Modela 3 počet će krajem listopada u Europi i na Bliskom istoku.