BMW razvija novi M3: Imat će više od 1000 KS, ali ne i klasični šestcilindrični motor!

Treba napomenuti da će na drugoj platformi BMW nuditi i benzinski M3 pa će kupci moći birati izmađu dvije legitimne sportske opcije

BMW je potvrdio da radi na električnom M3, koji bi trebao biti pušten u prodaju za otprilike četiri godine. Ovaj M3 dio je projekta, odnosno vozila, na novoj električnoj platformi Neue Klasse. Sigurno je da će biti sportska izvedenica koncepta Vision Neue Klasse koji je debitirao na sajmu automobila u Münchenu. Kažu u BMW-u da je to model kojije blizak produkcijskom, a pokretat će ga elektromotori.

Vijest o električnom M3 objavio je Carsales, čiji su novinari sudjelovali na okruglom stolu s voditeljem razvoja proizvoda BMW-a, Frankom Weberom. U razgovoru s novinarima Weber je potvrdio da će njemačka marka razviti električni M3. No treba napomenuti da će na drugoj platformi BMW nuditi i benzinski M3 pa će kupci moći birati izmađu dvije legitimne sportske opcije.

Govori se da bi električni M3 mogao ići sve do 1341 KS, uz pomoć četiri električna motora. Podsjetimo, najsnažniji šestcilindrični M3 trenutno ima 550 KS.