Originalan način borbe protiv kvarova na vozilu: Zalijepio je trake preko lampica na instrumentnoj ploči!

Tehničkim pregledom utvrđeno je da su i kočioni diskovi te motor i ovjes automobila bili iznimno istrošeni.

Kako spriječiti potencijalne kvarove na vozilima na koje vam ukazuju signalne lampice, pogotovo one crvene, a i žute (koje upozoravaju)? Najjednostavniji i najispravniji odgovor bio bi – odlaskom u servis. No neki vozači će zanemariti ono što se čini uputnim i voziti dalje… Jedan je taksist sada riješio problem kontrolnih lampica, ali na originalan način, koji nije u skladu s uobičajenim normama ponašanja.

U njemačkom gradu Bochumu policajci su gledali kako putnici ulaze u jedno taksi vozilo. Policijski službenici su primijetili neispravnu rasvjetu i htjeli su skrenuti pozornost taksistu na taj nedostatak. Ono što su tada otkrili  dosad nisu doživjeli. Na instrumentnoj ploči u prvom trenutku sve je bilo u redu, ali pomnijim pregledom policijski službenici otkrili su da su dijelovi intrumentne ploče bili prekriveni ljepljivom crnom trakom. Naime, vozač se protiv svih neispravnosti vozila odlučio boriti njihovim prikrivanjem, a ne popravcima. Kada su policijski službenici odlijepili trake imali su što vidjeti – mnoge su lampice bile uključene (ABS sustava, menadžmenta motora, ESP-a…)

No tehničkim pregledom utvrđeno je da su i kočioni diskovi te motor i ovjes automobila bili iznimno istrošeni. Filter za gorivo visio je u motornom prostoru i brusio ga je klinasti remen. Na taksiju je tehničkim pregledom pronađeno 39 nedostataka.