Umjetna inteligencija u vozilima: Francuska marka integrirala je Chat GPT u svoje automobile!

Oko 20.000 kupaca imat će priliku isprobati ovu vrhunsku tehnologiju u europskom pilot projektu marke DS

DS Automobiles, podružnica Citroëna, uvela je automobil s integriranim ChatGPT softverom, koji vozačima omogućuje novu tip interakcije s vozilom. Ova inovativna tehnologija omogućuje vozačima da pitaju za upute, primaju preporuke o obližnjim zanimljivim mjestima, sudjeluju u kvizovima i čak uživaju u pričama za djecu dok su na cesti.

Oko 20.000 kupaca imat će priliku isprobati ovu vrhunsku tehnologiju u europskom pilot projektu marke. Pokaže li se uspješnim, ChatGPT će u komercijalnu upotrebu u DS-ovim vozilima. 

Umjesto da samo odgovara na konkretna pitanja o vozilu ili putovanjima, automobil može pristupiti cjelokupnom sadržaju interneta zahvaljujući ChatGPT-u i razgovarati o prometnim pravilima, kao i o atraktivnim destinacijama ili najboljem vinu za ručak u preporučenom restoranu.

Kako bi koristili uslugu, korisnici se moraju registrirati na DS-ovoj stranici. Daljnji koraci nisu potrebni. Sama funkcija je automatski integrirana u cijeli raspon modela od DS3 do DS9 putem ažuriranja softvera over the air.

Nakon ograničene usluge u Mercedesima, DS je nova marka koja je posegnula u svijet kompleksne umjetne inteligencije, odnosno ChatGPT-a.